قطع درختان مجموعههای تاریخی در تهران
مجله گیچ gich.ir احسان میرزائی: تیغ تیز تبرها از درختان باغهای قدیمی و خیابان ولیعصر تهران به درختان مجموعههای تاریخی رسیده است. البته این داستان امروز نیست، تیرماه سال ۱۳۹۹ گزارشی مردمی مبنی بر ریشهکنی درختان کهنسال در محوطهی بیمارستان مسیح دانشوری دریافت کردیم.
آن زمان هرچه در مورد ریشهکنی درختان به اعضای شورای شهر و شهرداری گفتیم و هشدار دادیم به نتیجهای نرسیدیم.
مجله گیچ را در فضای مجازی دنبال کنید:
درختان نباید تحت مالکیت هیچ فرد حقیق و حقوقی باشند!
و حالا باز طبق گزارشهای متعدد درختان مجموعه تاریخی سعدآباد قربانی سوءمدیریت یا هرآنچه شما اسمش را میگذارید شدهاند. همینطور گزارشهای مبنی بر قطع درختان در پارک چیتگر منتشر شده است. درختانی که تحت مالکیت هیچ فرد حقیقی یا حقوقی نباید باشد و اتفاقا باید تحت حفاظت و حمایت و نظارت همگانی باشد.
قطع درختان در مجموعه تاریخی سعدآباد تهران
اینکه امروز در حوزهی مدیریتی مجموعه سعد آباد چه میگذرد را نمیدانم. اما روزگاری داوطلبان گروه درختکاران در گلخانههای کاخ همکاری میکردند. این نوع از همکاری در کار داوطلبانه تجربهای ارزشمندی بود. واقعا چه شده که رویکرد و رویه از حمایت و حفاظت به ریشهکنی رسیده؟!
درختان قطع میشوند و شورای شهر تهران هنوز خواب است!
حالا بعد از گذشت چندین روز از انتشار اولین گزارشها مبنی بر قطع تعدادی از درختان در این مجموعهی تاریخی، رییس شورای شهر دستور بازدید از کاخ سعدآباد برای جلوگیری از تداوم قطع درختان را داده. در خبری که ایسنا کار کرده فرمودهاند:
“بنده از ادامهدار بودن روند قطع درختان مجموعه سعدآباد مطلع نیستم اما از شهردار منطقهی یک خواهیم خواست که از محل بازدید کند.” “شهرداری تهران از مجموعه کاخ سعدآباد شکایت کرده اما اکنون شکایت شهرداری منطقه برای پیگیری موضوع کفایت میکند.”
به عنوان شهروند تهرانی انتظار دارم این مقام مسئول که نمایندهی مردم تهران است به محض شنیدن اولین خبر خودش به محل برود و جلوی گسترش قلع و قمع را بگیرد. او باید فضا را برای نظارت سمنها و کنشگران باز و آزاد کند نه که بعد از گذشت چندین روز فقط دستور بدهد و در دستور خود ابراز بیاطلاعی کند…!
طرح کاشت یک میلیارد درخت (نهال) را باور کنیم یا ریشهکنی درختان تنومند را؟!
در دورانی که رویههای جعلی مانند “طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت” توسط سازمان جنگلها و مراتع مطرح میشود، شاید انتظار اقدام مثبت از دیگر مسئولین (غیر متخصص در حوزه محیطزیست و حیات وحش و فضای سبز شهری) نداشته باشیم.
اما این عزیزان باید به کارشناسان و متخصصان دلسوز بها بدهند و تصمیمگیریهای خود را از کانال اجماع علمی با چشمانداز بلند مدت پیش ببرند. چشم اندازی که در آن منافع ملی، منافع طبیعت و حیات وحش و منافع آیندهگان در نظر گرفته شده باشد.
ما چه برای امروز و چه برای آیندهی ایران نیازمند مدیران و مسئولانی هستیم که نگاه متفاوتی به درخت و جنگل، محیط زیست و طبیعت، حیات وحش و آب، خاک و جامعه مدنی داشته باشند.
پایان پیام
دوشنبه – ۱۳ – آذر – ۱۴۰۲ – تهران ۱۱:۵۲
- آموزش پخت نان بربری خانگی
- آموزش پخت نان تافتون خانگی
- راهکارهای جلوگیری از اسراف نان
- اهمیت تخمیر و عمل آوردن خمیر
- انواع آرد و ویژگی آرد کامل
- نان سلامت در باشگاه کسب و کار گیچ