دیابت و لزوم غربالگری از ۳۵ سالگی
غربالگری دیابت همه بزرگسالان ۳۵ تا ۷۰ ساله، صرفنظر از وزن و وضعیت سلامت آنها، امری اجتناب ناپذیر است.
مجله گیچ gich.ir به نقل از دویچهوله: تقریبا نیمی از جمعیت بزرگسال ایالات متحده در معرض دیابت نوع ۲ و پیش دیابت هستند. این بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا است که نشریه پزشکی Healthline هم آن را منتشر کرده. پیشدیابت وضعیتی است که در آن سطوح گلوکز (قند) خون بالاتر از حد طبیعی است. اما آنقدر بالا نیست که فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شود.
افراد مبتلا به پیشدیابت در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و سکته مغزی هستند.
خطرات دیابت
علاوه بر خطر بیماری قلبی و سکته مغزی، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز در معرض خطر از دستدادن بینایی و بیماری کلیوی هستند، بهخصوص زمانی که قند خون آنها کنترل نشده باشد.
دادههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها نشان میدهد که بیش از ۸۰ درصد بزرگسالان مبتلا به پیشدیابت نمیدانند که به این بیماری مبتلا هستند و تقریباً یکچهارم موارد دیابت، تشخیص داده نشده است.
غربالگری ۳۵ سالهها باعث افزایش آمار ریابتی ها شد
برای مطالعه جدید، که ۲۴ مارس در مجله آمریکایی Preventive Medicine منتشر شد، محققان دانشکده پزشکی فاینبرگ دانشگاه نورث وسترن با بررسی دادههای ملی سلامت و تغذیه (NHANES) دریافتند که کاهش سن غربالگری دیابت از ۴۰ سال به ۳۵ سال، منجر به شناسایی بیشتر مبتلایان به پیشدیابت یا دیابت میشود.
توده بدنی کم برای دیابت تفاوتی ندارد.
دکتر پویا شفیعپور، پزشک خانواده در سانتا مونیکای کالیفرنیا: بسیاری از افراد با شاخص توده بدنی کم نیز در معرض این بیماری هستند.
بهگفته او، این افراد لزوما اضافهوزن یا چاقی ندارند، اما دارای ذخایر چربی هستند که میتواند بر سلامت آنها تأثیر بگذارد. این افراد ممکن است در معرض خطر دیابت، پیشدیابت، کبد چرب و مقاومت به انسولین قرار داشته باشند. بنابراین غربالگری تمام افراد از سن ۳۵ سالگی میتواند به تشخیص موارد بیشتر زودتر، زمانی که درمان آسانتر است، کمک کند.
در مرحله پیشدیابت، پزشکان میتوانند افراد را در مورد راههایی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ راهنمایی کنند. مانند ایجاد تغییرات در رژیم غذایی، ورزش بیشتر، بهبود خواب و کاهش استرس.
پایان پیام