مجله گیچ gich.ir: آتش روشن کردن در طبیعت برای برخی از افراد به یک عادت و سنت تبدیل شده است. گویا آتش رکن اصلی طبیعتگردی عدهی زیادی از افراد است. تفاوتی ندارد یک خانواده عادی باشد یا یک گروه طبیعتگردی.
آنها برای تفریح و پخت و پز آتش روشن میکنند. در حالی که روشهای ایمنتری هم برای پخت و پز وجود دارد.
ریزوبیومها و باکتریهای مفیدی خاک
موضوع آتش افروزی در تلوزیون
به گزارش مجله گیچ: موضوع آتش افروزی روی زمین در برنامه یک روز تازه با حضور محمد درویش مطرح شد.
اشارهی مجری به پیامکی است که سید محمود احمدی کنشگر محیطزیست برای برنامه ارسال کرده بوده ست.
چرا روی چمن آتش روشن کردن؟
رونقی مجری برنامه یک روز تازه: یه پیامکی آمده بود که چرا در بخش صبحانه در طبیعتتون روی چمن آتش روشن کردن و طبیعت رو به آتش کشیدن؟
مجری: واقعیتش اینه که این طور نیست اصلا. فکر میکنم حامد توسلی خودش خیلی بیشتر از خیلی از ماها دغدغه طبیعت رو داشته باشه و داره.
یک بار توی یکی از برنامههاش هم توضیح داد که چکار میکنه و چجوری داره این آتش رو روشن میکنه…
یک بستری حتما اون زیر فراهم میکنه که به طبیعت آسیبی نرسه… ولی خوب اون بتونه آتشش رو روشن بکنه و بساط صبحانهاش رو اونجا فراهم بکنه.
خیلی از ما هم به فراخور زمانی که داریم به سفر، به طبیعت میریم. ممکنه نیاز داشته باشیم برای خودمان مثلا یک چای زغالی آماده بکنیم یا بخواهیم غذایی برای خودمون آماده بکنیم. این فرایند و این روند به دردمون میخوره.
البته فکر کنم آقای مهندس درویش خیلی بهتر از من بدونن که چکار میکنند برای اینکه به طبیعت آسیبی نرسه.
آتش نیافروزیم حتی با چوبهای موجود در طبیعت
محمد درویش: این نکته، نکته مهمیه! ما توصیه میکنیم تا جایی که امکان داره وقتی که در طبیعت میرویم با استفاده از مواد چوبی آتش نیافروزیم. حتی چوبهای خشک محیط هم جمع نکنیم و آتش نزنیم.
مجری: چرا با چوب های موجود آتش روشن نکنیم؟
محمد درویش: چون اون چوب های خشک به مرور میپوسه. مواد آلی خاک رو افزایش میده و حاصلخیزی خاک رو تأمین میکنه.
خاک رو غنی میکنه و مهمتر از همه اینکه بسیاری از باکتریهای مفید تو دل همین پوسیدگیها هستند که رشد میکنند.
نکته دوم اینه که وقتی شما آتش روشن میکنید یک محیطی از سطح خاک رو گرم میکنید.
این گرمای شدید باعث میشه بسیاری از ریزوبیومها و باکتریهای مفید نابود بشن. آن ها مسئول حاصلخیزی خاک هستند.
- پس بنابراین اولین اولویت اینه که آتش روشن نکنیم؛
- از کپسولهای گازی سفری استفاده کنیم؛
- اگه میخواهیم آبی رو به جوش بیاریم یا غذایی رو پخت و پز بکنیم؛از کپسولهای سفری که قابل شارژ شدن هم هست استفاده بکنیم.
آتشدان و زغال
درویش: ولی اگه دیگه هیچ راهی نبود و شما مجبور شدید این کار رو بکنید؛
- ظروفی هست به نام آتشدان، در فروشگاههایی که ابزار طبیعت میفروشن این رو هم میفروشن.
در اون ظروف زغال بریزید که با سطح خاک فاصله داشته باشه. آنوقت پخت و پزتون رو انجام بدید بعدش هم مطمئن باشید که آتش خاموش شده.
پیاده سازی متن از ویدئو: مرضیه امیری