سبک زندگی سبزطبیعت‌گردی

نقد و بررسی همایش شهداد در تلویزیون

آسیب‌شناسی گردشگری هجومی در طبیعت

دست به دست هم‌دیگر بدیم، ما همین مملکت را داریم، همین آب و خاک را داریم، از طرفی ما در مسئله‌ی آب و خاک از خط بحران هم گذشتیم، حالا سیمای سرزمین‌مان را برهم نزنیم.

 

 

گیچ، مجله سبک زندگی سبز: اخیرا انتشار اطلاعیه برگزاری همایش ملی شهداد چالش‌هایی را در حوزه‌های گردشگری و محیط‌زیست به وجود آورد، مجله فرهنگی و محیط‌زیستی گیچ نیز با توجه اهمیت مسئله به کمک گروه مردمی قرارسبز، پایگاه خبری گلونی و میزبای خانه گفتمان شهر موضوع دومین نشست خود را در تاریخ شنبه ۵ آبان ۱۳۹۷ به این موضوع اختصاص داد.

 

‌برنامه تلویزیونی سرزمین ما نیز در راستای اهداف خود با دعوت از جناب بهمن ایزدی (بیابان شناس و پژوهش‌گر) و حضور مجری برنامه آقای سید مجید غضنفری (کنش‌گر رسانه و محیط‌زیست) به آسیب‌شناسی گردشگری گروهی در طبیعت پرداخت. در ادامه‌ی برنامه طی تماس تلفنی با آقای علی شادلو (کارشناس و مدرس گردشگری پایدار) به ابعاد دیگری از موضوع اشاره کرد(پنج‌شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۷)

در این برنامه‌ی زندهی‌تلویزیونی شبکه یک سیما گزارشی از نشست چالش‌های پیش روی صنعت گردشگری و طبیعت پخش شد:

 

 

نهایتا در شامگاه دوشنبه ۷ آبان ۱۳۹۷ جناب علی مسلمی (پیش‌کسوت گردشگری) برگزار کننده‌ی همایش شهداد طی تماس تلفنی با احسان میرزائی مدیرمسئول مجله اینترنتی گیچ ضمن اشاره به جلسه‌ با دکتر مقصودی (مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت) خبر از تغییر محل برگزاری همایش داد؛ به این معنی که محل ابتدایی همایش که در میراث جهانی بیابان لوت بود را به ملکی شخصی در کرمان تغییر داده‌اند.

صحبت‌های جناب بهمن ایزدی در برنامه زنده سرزمین ما: دست به دست هم‌دیگر بدیم، ما همین مملکت را داریم، همین آب و خاک را داریم، از طرفی ما در مسئله‌ی آب و خاک از خط بحران هم گذشتیم، حالا سیمای سرزمین‌مان را برهم نزنیم:

 

قابل ذکر است میراث جهانی بیابان لوت اولین اثر ملی-طبیعی ایران است که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و ضمن آن‌که نگاه جهانی روی آن است، ورود به آن مستلزم اخذ مجوز‌های لازم از پایگاه میراث جهانی بیابان لوت است.

علی شادلو در مکالمه تلفنی برنامه سرزمن ما گفت: در طبیعت هیچ اثری به جا نگذارید جز رد پا، هیچ چیزی نکشید جز وقت و هیچ چیزی برندارید جز عکس:

 

 

بخشی از صحبت‌های علی شادلو در این گفت‌وگوی تلفنی:

“…اسناد بالا دستی خوبی هست اما در اجرا لکنت داریم…”

“…نکته‌ای در گزارش‌های شما بود، آن هم این بود که ورزش آفرود، ببینید ورزش آفرود از اسمش بر میاد، وقتی میشه ورزش چند تا عنصر می‌خواهد ۱. رقابت ۲. محیط مشخص ۳. پیست ۴. محدوده‌ی مدیریت شده و… ورزش مثل این می‌ماند که فوتبال را ببریم توی کویر، لذا آنچه که اسمش ورزش آفرود است جایش در محیط بکر طبیعت نیست اما لفظ دیگری در گردشگری جهان داریم و آن هم موضوع فعالیت سافاری است که شیر کنار لندکروز پناه می‌گرد و گوزن یالدار شکار می‌کند…”

“…آفرود برای ما محک زدن مهارت رانندگی و قدرت ماشین‌هایمان است که جای آن اصلا در بیابان نیست… سافاری یعنی گشتی در طبیعت وحشی که به طبیعت ضرری نزند و مناسبات طبیعت رو حفظ کند، لزوما با ماشین هم نیستؤ بلکه با دوچرخه و پیاده هم سافاری انجام می‌شود…”

 

پایان

مشاهده بیشتر

احسان میرزائی

احسان میرزائی | ارشد مطالعات فرهنگی و رسانه | کنش‌گر مستقل محیط زیست | حامی حقوق کودکان | داوطلب امداد در سیل و زلزله | موسس مدرسه طبیعت طهران | مشاور و ایده‌پرداز کمپین‌های فرهنگی-محیط‌زیستی | اولین مروج تخصصی سبک زندگی سبز به زبان فارسی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا