غذای فوق فراوری شده
وقتی مصرف مواد غذایی فوق فراوری شده توسط وگانها برای سلامتی خودشان و زمین مضر است. این یکی از نتایج مطالعاتی است که به تازگی توسط کارشناسان بریتانیایی منتشر شده. این مطالعات نشان داده که برخی برگرهای تولید شده به عنوان جایگزین برگرهای گوشتی، ۳ برابر بیشتر از یک بسته چیپس سیبزمینی نمک دارد.
مجله گیچ را در فضای مجازی دنبال کنید:
غذای فوق فراوری دوراهی فلسفهی گیاهخواری
مجله گیچ gich.ir به نقل از یورونیوز: نتایج بررسیهای تازه نشان میدهد که گروهی از وگانها وگیاهخواران بیشتر از هر رژیم غذایی دیگری غذاهای فوق فرآوری شده میخورند. این سبک تغذیه چقدر برای سلامتی انسان و محیط زیست مضر است؟
رژیم وگان تمام گوشت و محصولات حیوانی (گوشت، مرغ، ماهی، غذاهای دریایی، لبنیات و تخم مرغ) را حذف میکند. در حالی که رژیم گیاهخواری گوشت، مرغ، ماهی و غذاهای دریایی را حذف میکند.
بنابراین، وگانیسم و گیاهخواری به این دلیل که مردم گوشت را کنار میگذارند، پتانسیل ترویج تغذیه سالم را دارد اما افزایش تولید و مصرف غذاهای فوق فرآوری شده (UPFs) برای پیروان این رژیمهای غذایی، بروز اثرات مثبت آن را دشوار کرده است.
غذای فوق فراوری شده سرشار از نمک، شکر و چربی اشباع
- آموزش پخت نان بربری خانگی
- آموزش پخت نان تافتون خانگی
- راهکارهای جلوگیری از اسراف نان
- اهمیت تخمیر و عمل آوردن خمیر
- انواع آرد و ویژگی آرد کامل
- نان سلامت در باشگاه کسب و کار گیچ
در حالی که عرضه محصولات دارای پایه گیاهی در فاصله سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ نزدیک به ۳ برابر شده ولی بسیاری از این غذاهای جایگزینِ گوشت در دسته غذاهای فوق فرآوری شده قرار میگیرند. چرا که برای جلوگیری از فسادپذیری سریع و بهبود طعم، تحت فرآوریهای سنگین قرار میگیرند. پس اغلب این غذاها سرشار از نمک، شکر و چربی اشباع شده، رنگهای افزودنی، نگهدارندهها و سایر افزودنیها شدهاند.
سرطان و سکته در انتظار مصرف کنندگان غذای فوق فراوری شده
بررسیها نشان میدهد که در فرانسه، وگانها و گیاهخوارها ۳۹.۵ درصد از کل کالری دریافتی خود را از مصرف غذاهای فوق فرآوری شده کسب میکنند. در آلمان نیز ۳۹.۱ درصد وگانها و گیاهخوارها حداقل ماهی یکبار از این غذاها مصرف میکنند.
کارشناسان بریتانیایی بر پایه نتایج مطالعات اخیر خود هشدار میدهند که مصرف بالای غذاهای فوق فرآوری شده تولیدی برای وگانها و گیاهخوارها خطر ابتلا به بیماریهایی از جمله سرطان، مشکلات قلبی و عروقی، دیابت، سکته مغزی و چاقی را در میان آنها افزایش داده است.
این مطالعات نشان داده که برخی برگرهای تولید شده به عنوان جایگزین برگرهای گوشتی، ۳ برابر بیشتر از یک بسته چیپس سیبزمینی نمک دارد.
کتی کلیف، مشاور سیاستگذاری انجمن خاک بریتانیا در این خصوص به یورونیوز گفت: «محصولات فرآوری فوقالعاده دیگر غذا نیستند و در واقع، ترکیبات فیزیکی و شیمیایی و مقادیری از مواد بیش از حد تصفیه شدهای هستند که بر سلامت ما تأثیر منفی میگذارند.»
الزام ترک مصرف غذای فوق فراوری شده
او پیشنهاد میکند: «به جای غذاهای فوق فرآوری شده، رژیم غذایی خود را با غذاهای کمتر فرآوری شده از جمله محصولات کنسرو شده و منجمد، نانهای تازه و غلات سالم جایگزین کنید.»
غذای فوق فراوری شده عامل جنگل زدایی
خانم کلیف همچنین یادآوری میکند که با وجود وابستگی تولید مواد غذایی فوق فراوری شده به محصولاتی مانند نخل، سویا، گندم و ذرت، تولید انبوه این مواد غذایی به توسعه کشتهای تک محصولی میانجامد که در عمل نتیجهای جز جنگلزدایی، تخریب خاک و از بین رفتن زیستگاههای طبیعی ندارد.
پایان پیام