سبک زندگی سبزطبیعت‌گردی

اسرار طبیعت و حیات وحش را فاش نکنیم

حفاظت از محیط زیست و حیات وحش و طبیعت با رازداری و عدم افشای اسرار هم ممکن است. یعنی نباید اطلاعات سرّی حیات وحش و رازهای طبیعت را در فضای مجازی منتشر کنیم. چند سال است که‌ طبیعت‌گردی روی بورس آمده، برخی در رقابتی بی‌پایان تلاش می‌کنند خود را ماجراجویی که به بکر ترین و زیباترین جاهای طبیعت رفته معرفی کنند. اما گاهی در بین این ماجراجویی‌ها از حیات وحش و برخی مناطق عکس و فیلم‌هایی در فضای مجازی منتشر می‌کنند که باعث لو رفتن اسرار و رازهای طبیعت می‌شوند. این افشاگری باعث می‌شود برخی افراد منفعت طلب از این اطلاعات سو استفاده کنند یا در ساده‌ترین حالت ممکن آن مناطق با هجوم طبیعت‌گرد غیر مسئول مواجه شود.

احسان میرزائی | مدیرمسئول مجله گیچ

مجله گیچ را در فضای مجازی دنبال کنید:

مجله گیچ gich.ir احسان میرزائی: یکی از راه های حفاظت از محیط زیست پرهیز از انتشار عکس و فیلم، اسرار و رازهای حیات وحش و مناطق بکر است. متاسفانه در صفحه‌ برخی کاربران فیسبوک و اینستاگرام افرادی نادانسته با انتشار و معرفی مناطق طبیعی نزدیک شهر و روستا یا مقصد طبیعت‌گردی سرعت تخریب و نابودی آن اماکن را افزایش می‌دهند.

بسیاری اصول تعامل با طبیعت و حیات وحش و جوامع محلی را نمی‌دانند!

هرچند طبیعت در نگاه اول زیبا و آسان به نظر می‌آید، اما ما به عنوان موجوداتی که از قدرت تخریب و دگرگونی بالایی در طبیعت داریم باید خودمان را نسبت به رعایت کدهای اخلاقی و رفتاری در طبیعتگردی ملزم کنیم. شکی نیست که رعایت این کدهای رفتاری و اخلاقی در طبیعت برای بسیاری از افراد معنایی ندارد و در میان آن‌ها ممکن است افراد منفعت طلبی باشند که به دنبال کشتار حیات وحش و یا برداشت غیر قانونی از طبیعت باشند.



رازدار طبیعت و حیات وحش باشیم

ما باید پیش از انتشار هرگونه محتوایی نسبت به جنبه‌های حقوقی و تبعات اخلاقی آن فکر کنیم. ما در قبال طبیعت و حیات وحش مسئولیم. ما باید اسرار حیات وحش را حفظ کنیم و اطلاعات دقیق زیستگاه‌ها را چه به صورت نوشتاری و چه در عکس (عوارض زمینی) منتشر نکنیم.

ما باید برای حفاظت از مناطق بکر و نیمه بکر طبیعی از معرفی و اطلاع رسانی چنین جاهایی پرهیز کنیم. چون هیچ ضمانتی وجود ندارد که پس از توسعه گردشگری در محل رفتار تمامی افراد مسئولانه باشد.

ما با عدم انتشار اسرار طبیعت و حیات وحش اقدام بزرگی برای حفاظت از جنگل‌ها و کوه‌ها، دره‌ها و چشمه‌ها، حیوانات و پرندگان انجام می‌دهیم. این‌ها امانتی هستند که باید سالم به دست نسل های آینده برسانیم و برای همین باید رابطه‌ای مسئولانه با طبیعت داشته باشیم.

احسان میرزائی – شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ – ۱۲:۲۵

به روز رسانی ۱۰ شهریور ۱۴۰۳

مشاهده بیشتر

احسان میرزائی

احسان میرزائی | ارشد مطالعات فرهنگی و رسانه | کنش‌گر مستقل محیط زیست | حامی حقوق کودکان | داوطلب امداد در سیل و زلزله | موسس مدرسه طبیعت طهران | مشاور و ایده‌پرداز کمپین‌های فرهنگی-محیط‌زیستی | اولین مروج تخصصی سبک زندگی سبز به زبان فارسی

نوشته های مشابه

۲ دیدگاه

    1. درود بر شما، سپاس از اینکه برای مطالعه‌ی این یادداشت در مجله گیچ وقت گذاشتید. منتظر ارایه دیدگاه‌های شما برای پست‌های دیگر هم هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا