خانه سبزسبک زندگی سبزنان خانگی کامل و سلامت
موضوعات داغ

آموزش پخت نان بربری خانگی

مجله گیچ gich.ir هاجر تقی‌پور: پخت نان بربری خانگی در دوران قرنطینه به دلایل مختلفی زیاد شده است. برخی ترجیح می دهند به جای تردد در شهر، ضمن افزایش مهارت های فردی، سلامتی خود را نیز تضمین کنند.

وسایل مورد نیاز پخت نان بربری خانگی تقریبا در اختیار همه است. نان بربری روش پخت ساده ای دارد و با این دستور پخت می‌توانید از نانوایی خانگی لذت ببرید.

پیشنهاد می‌کنم مطالبی که قبلا در خصوص فرآیند تهیه نان کامل و سلامت منتشر شده را حتما بخوانید.

۱. ویژگی ها و ساختار گندم

۲. ویژگی و انواع آرد

۳. اهمیت تخمیر و عمل آوردن خمیر

۴. آموزش پخت نان تافتون خانگی

نان بربری خانگی؛ مواد لازم برای پخت

آموزش پخت نان بربری خانگی با هاجر تقی پور مجله گیچ
آموزش پخت نان بربری خانگی با هاجر تقی پور مجله گیچ

مجله گیچ: مواد لازم جهت تهیه خمیر نان بربری خانگی:

۱. آرد کامل گندم دو و نیم پیمانه

۲. آب ولرم یک پیمانه

۳. خمیر مایه فوری یکی و نصفی قاشق چای خوری

۴. نمک یک قاشق چای خوری

۵. شکر دو قاشق چای خوری

۶. روغن چهار قاشق غذای خوری

مجله گیچ: وسایل لازم جهت تهیه خمیر و پخت بربری خانگی:

۱. ظرف مناسب برای خمیر کردن آرد و استراحت خمیر

۲. الک برای آرد

۳. اجاق گاز فر دار

نان بربری خانگی؛ تهیه خمیر

آموزش پخت نان بربری خانگی و تهیه خمیر با هاجر تقی پور مجله گیچ
آموزش پخت نان بربری خانگی و تهیه خمیر با هاجر تقی پور مجله گیچ

مجله گیچ: مایه خمیر و شکر را در مقدار مناسبی آب ولرم مخلوط کرده و می گذاریم تا عمل بیاید. افزایش حجم و کف کردن نشانه عمل آمدن مایه خمیر است.

آرد و نمک را برای تهیه خمیر در کاسه بزرگ مخلوط می کنیم. سپس میان آرد را خالی کرده، مایه خمیر، آب و روغنی را به آن اضافه می کنیم.

نان خانگی؛ عمل آوردن خمیر

آموزش پخت نان بربری خانگی با هاجر تقی پور مجله گیچ
آموزش پخت نان بربری خانگی با هاجر تقی پور مجله گیچ

مجله گیچ: مواد خمیر بربری را به خوبی با هم مخلوط کرده و ورز می‌دهیم. ۱۵ دقیقه زمان برای ورز دادن خمیر کافی است.

بعد روی ظرف را پارچه یا درپوش می گذاریم. دور ظرف را با پارچه ی ضخیم می‌پوشانیم. ظرف خمیر بربری را به مدت یک ساعت در جایی که نسبتا گرم باشد، قرار می دهیم.

دو برابر شدن حجم خمیر و ایجاد حالت لانه زنبوری در آن نشانه عمل آمدن خمیر است. سپس با توجه به اندازه و ظرفیت سینی فر، خمیر را تقسیم می کنیم.

چانه می‌گیریم و استراحت دوم را به چانه می دهیم. سپس با دست یا به کمک وردنه چانه را روی میز پهن می کنیم.

اصولا نان بربری به شکل دایره و بیضی پخت می شود. اما شما با توجه به ابعاد، میزان خمیر و تعداد مورد نیاز خود، می توانید شکل های مختلفی به خمیر بدهید.

ابتدا رومال و سپس انگشت زدن روی خمیر؛ انگشتان هر دو دست را روبروی هم قرار دهیم، طوری که همگی در یک سطح باشند.

سپس با سر انگشتان هر دو دست، در مرکز خمیربربری، شیار ایجاد می‌کنیم و به طرفین ادامه می‌دهیم. شیاری مانند قطر دایره و بعد به موازات آن در بالای و پایین هم در فواصلی یک اندازه شیار ایجاد می‌کنیم.

این شیارها علاوه بر زیبا کردن نان، به پخت بهتر آن هم کمک می‌کند.

طرز تهیه رومال نان؛

آموزش پخت نان بربری خانگی با هاجر تقی پور مجله گیچ
آموزش پخت نان بربری خانگی با هاجر تقی پور مجله گیچ

مجله گیچ: به موادی که روی خمیر جهت خوش‌رنگ شدن بربری مالیده می‌شود، رومال می‌گوییم. البته برای تهیه رومال از مواد اولیه مختلفی میشه استفاده کرد.

در روش اول یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق غذا خوری ماست را با هم مخلوط کنیم و روی خمیر بمالیم.

در روش دوم یک قاشق آرد و مقدار آب را در ظرف مخلوط کرده و روی حرارت هم می‌زنیم تا غلیظ بشه. سپس با قاشق روی خمیر ریخته و با کف دست تمام سطح را با رومال می‌پوشانیم. شاید برخی این کار را با قلم موی آشپزی انجام بدهند.

پخت نان بربری در فر

آموزش پخت نان بربری خانگی با هاجر تقی پور مجله گیچ
آموزش پخت نان بربری خانگی با هاجر تقی پور مجله گیچ

مجله گیچ: دمای فر را برای پخت نان روی ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم می‌کنیم، سینی را داخل فر گذاشته و نیم ساعت صبر می‌کنیم.

شما قلق فر خانه خود را بهتر می‌دانید. با توجه به تجربه‌های بهتره متناسب با کارایی فر هاتون زمان رو بسنجید و پخت نان رو کنترل کنید که احیانا کربن تحویل نگیرید.

پس از طلایی شدن زیر نان، در انتهای مرحله پخت، قسمت گریل فر تا رسیدن به رنگ دلخواه بربری روشن شود.

چند نکته برای پخت نان بربری در خانه:

۱. دمای محیط در کیفیت عمل آمدن خمیر نان تاثیر داره. فرآیند تخمیر خمیر در هوای سرد به کندی انجام میشه.

۲. برای عمل آوردن مایه خمیر از آب ولرم استفاده کنیم.

۳. اگر داخل آرد ناخالصی وجود ندارد و آرد نم نکشیده باشه، الک کردن چندان ضرورتی ندارد. اما در کل الک کردن در بهبود کیفیت خمیر تاثیرگذاره.

۴. مایه خمیر در مرحله عمل آوری روی حرارت یا جای خیلی گرم نباشه. گرما موجب ایجاد بوی ترشیدگی می‌شود.

۵. در صورت تمایل، بجای آب در دستور از شیر و یا ماست به همان میزان استفاده کنید و طعم های متفاوتی را تجربه کنید.

۶. ضخامت خمیر برای نان بربری، کاملا سلیقه‌ای است. اما بخاطر داشته باشید که خمیر در شرایط عادی، حداقل دو برابر افزایش حجم در مرحله پخت خواهد داشت.

پایان پیام

مشاهده بیشتر

احسان میرزائی

احسان میرزائی | ارشد مطالعات فرهنگی و رسانه | کنش‌گر مستقل محیط زیست | حامی حقوق کودکان | داوطلب امداد در سیل و زلزله | موسس مدرسه طبیعت طهران | مشاور و ایده‌پرداز کمپین‌های فرهنگی-محیط‌زیستی | اولین مروج تخصصی سبک زندگی سبز به زبان فارسی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا