سبک زندگی سبزکودک و طبیعت

راهکارهای مراقبت از کودکان در برابر اخبار خشونت آمیز

بگذارید فرزندتان پای برهنه روی ساحل دریا برود، بدود، زمین بخورد و خیس شود. اجازه دهید کتاب تجربه‌های زندگی‌اش را با حواس پنج‌گانه‌ی خودش بنویسد…

ا.م

‌مجله گیچ gich.ir احسان میرزائی: کودکان تاثیرپذیرترین افراد جامعه در مقابل هرگونه تهدید سخت و نرم هستند. گاهی این تهدید دعوای لفظی پدر و مادر است و گاهی اخبار پخش شده در رسانه‌ها.

شاید گاهی مجموعه‌ای از آن‌ها که می‌تواند صلح، امنیت، سلامتی و آرمش کودک را در آینده به خطر بیندازد.

خانواده‌ها تلاش کنند بذر صلح و دوستی، انسانیت و اخلاق را با رفتار و گفتار خود در ذهن کودک بکارند. امری که باعث شود در آینده نسلی به مراتب انسان‌تر در جامعه باشند.

نسلی که در خیابان به یکدیگر لبخند بزنند و همدیگر را درک کنند. نسلی که با یکدیگر همدل باشند، خیر خواه هم باشند، به تفاوت‌های ظاهری و عقیدتی یکدیگر احترام بگذارند. خود را از دیگری برتر ندانند و راستی و درستی الگوی زندگیشان باشد…

از آنجا که پدر و مادر خدای کودک هستند، برای تحقق مواردی که در بند پیشین گفته شد، لازم است که پدران و مادران مواری در حضور کودکان رعایت کنند که در ادامه به بخشی از آن اشاره شده است.

۱. جلوی کودک از اخبار روز صحبت نکنید، مخصوصا از اخبار جنگ، بمب‌گذاری، انتقام‌گیری، ترور، سقوط هواپیما و تمام حواشی ناخوشایندی که در رسانه‌های رسمی و غیر رسمی منتشر می‌شود.

۲‌. البته نمی‌شود کودک را بسته بندی کرد و تا زمانی که اخبار بد تمام شود در یخچال گذاشت. پس بهتره کودک زیر نظر تسهیلگران کاربلد، طی چندین در کارگاه‌های تخصصی با مفاهیم زندگی و مرگ به درستی آشنا شود…

۳. می‌خواهید اخبار سیمای ملی یا شبکه‌های ماهواره‌ای را ببینید؟ جلوی کودک این کار را نکنید. البته اینطور هم نباشد که گوشی موبایل و تبلت به او بدهید تا در انزوای اتاقش کز کند…

یک مشکل بزرگ دیگر ما حضور نا ایمن، کنترل و مدیریت نشده‌ی کودکان در فضای مجازی است.

۴. تحلیل‌ها، انتقاد‌ها، حرف‌ها و نظرات خود، در خصوص دیگران را جلوی کودک مطرح نکنید.

اینکه فلان فامیل چه کرد، لباس فلانی چطور بود و… به کودکان ربطی ندارد. کودکان از حرف‌های شما تاثیر می‌پذیرند.

چون شما تنها منبع معتبر و موثق‌شان هستید. هنگام مواجهه و برخورد با آن فرد، رفتار سردی از خود نشان می‌دهد، که یک کوه حرف منصفانه یا غیر منصفانه‌ی شما، پشت چهره‌اش نمایان است.

۵. شاید شما و مخاطبتان به غیبت کردن عادت دارید. این عادت همچون اعتیاد شده و نمی‌توانید از این کار ناپسند دست بکشید. اما آگاه باشید که کودکان با دقت تمام شما را می‌بینند، می‌شنوند و تاثیر می‌گیرند. آنها در مورد حرف‌های شما فکر کرده و عمل می‌کنند!

پیش از هر فردی شما الگوی فرزند‌تان هستید و رفتار و گفتار شما تاثیر مستقیمی بر شکل گیری شخصیت او دارد.

۶. توقع بیشتری از متولدین دهه شصت وجو دارد. شمایی که خود را قربانی تحولات آن دهه‌ می‌دانید و تحصیلکرده هستید. انتظار ها از شما برای رعایت حقوق کودک در خانه و خانواده بیشتر است…

۷. مسئولیت حفظ امنیت و آرامش روحی و روانی همسر و فرزندان؛ هنگام مواجه شدن با اخبار ناخوشایند، از فوت اقوام گرفته تا فجایع دیگر، فراموش نکنید که شما مسئولیت حفظ امنیت و آرامش روحی و روانی همسر و فرزندان خود را دارید. سخت است اما حداقل جلوی ایشان خود را کنترل کنید.

۸. در مواقع بحرانی و دشوار هنرمندانه عمل کنید. حتی اگر یک روز تا پایان دنیا باقی مانده، که نمانده!

با بازی‌های ساده و شادی‌های کوچک، کادوی کوچک و شاید ارزان، باعث ایجاد شادی و امید در خانواده شوید. اگر عالم و آدم در گران شدن بنزین و بدتر شدن وضعیت معیشت و شغل شما مقصر هستند. فرزند شما هیچ گناهی نکرده و مقصر نیست، پس به جای بحث‌های بی فایده او را فارغ از هرچیز عاشقانه در آغوش بگیرید.

۹. فرزند خود را قربانی مصرف‌گرایی، چشم‌هم‌چشمی و مسابقه فشن در شبکه‌های مجازی نکنید! برعکس، زمینه را برای فرزند خود فراهم کنید، بگذارید عناصر طبیعت را کشف، درک و لمس کند. بگذارید با حیوانات (ایمن) تعامل کند، بگذارید نسیم سرد صبح‌گاهی و گرمای سوزان آفتاب را حس کند.

بگذارید فرزندتان پای برهنه روی ساحل دریا برود، بدود، زمین بخورد و خیس شود. اجازه دهید تا کتاب تجربه‌های زندگی‌اش را با حواس پنج‌گانه‌ی خودش بنویسد…

ما زنده هستیم و برای زندگی نیازمند صلح و امنیت، آرامش و رفاه هستیم؛ حتی اگر به هر دلیل این موارد توسط دولت‌ها تامین نشد، باز ما زنده‌هستیم و باید با تمام توان و قدرت جلوی دومینوی بد بختی و سختی بایستیم و نگذاریم به فرزندانمان و به نسل‌های آینده منتقل شود.

احسان_میرزائی

جمعه – ۲۰ – دی – ۱۳۹۸
تهران۱۲:۳۹

مشاهده بیشتر

احسان میرزائی

احسان میرزایی - کنش‌گر مستقل محیط زیست - حامی حقوق کودکان - داوطلب امداد در سیل و زلزله - کارشناس ارشد مطالعات فرهنگی و رسانه - کارشناس ارشد روابط‌عمومی - موسس مدرسه طبیعت طهران - مشاور فرهنگی محیط‌ زیستی - ایده‌پرداز کمپین‌های فرهنگی-محیط‌زیستی: کمپین سبزی نوروز، کمپین ایران پاک و... - اولین مروج تخصصی سبک زندگی سبز به زبان فارسی - #احسان_میرزائی

نوشته های مشابه

۲ دیدگاه

  1. همیشه یکی از دغدقه های اصلی زندگیم این بوده که چطور باید فرزندی بزرگ کنم که تو انفجار اطلاعات و بمباران اخبار خوشایند و ناخوشایند بزرگ شه و شخصیتش تحت تاثیر این موارد نباشه فک می کنم کنترل این موارد به شدت سخته ولی به همون مقدار به شکل گرفتن شخصیتش کمک میکنه
    خیلی ممنون بابت این مطلب عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا